rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

funderingar

2005-11-30 | 11:44:29 | Allmänt
Hejsan igen!


Man funderade lite efter lussekatt-bakningen igår på vad man är bra på! Tur att det finns annat som man är bra på. Jag är i alla fall bra på att laga mat och bättre på att fotografera och ännu bättre på kalligrafi! Ibland överskattar vi oss själva och även underskattar vi oss själva! Här är ett kort på kyrkan där jag fotograferade brudparet i lördags!

  

här är även en bild på min kalligrafikunskaper 

kalligrafi
 

Jag hade tagit ut flexledigt igår och idag för jag hade jobbat för mycket i höst och det har varit välbehövligt ledighet! SKÖNT! Men man borde plugga lite också men det har jag tappat lust till denna höst! Motivationen har inte varit på topp tyvärr!


Imorse tog jag en promenad för att handla lite på Willys. Jag hade egentligen velat gå till Kvantum men tog Willys istället för att hinna hem före 10.00. Jag hade lovat min man att hämta ut bastunyckeln till kvällens bastubesök!

Jag hade tur som hann dit till kontoret för att hämta ut nyckeln, var faktiskt försenad och killen som var där var ”fast” i telefonsamtal så man kunde lugnt kvittera ut nyckeln. Sen när man kommit hem så upptäckte jag att jag glömt köpa det viktigaste saken, den sak som gjorde att jag gick för att handla: BRÖD! Tur att det fanns en livs i närheten dit jag kallade och köpte en limpa. Nu fikar man med smörgåsar och te.

Funderar på en skylt som jag såg på min promenad. Gav mig en tänkeställare. Jag jobbar inom Svenska kyrkan och denna skylt fick mig att stanna upp och småle! Vad tycker ni?


 

På promenaden tog man lite nya bilder också så här är dom!

     

Ha en bra dag i solen! Ps kanske går man ut på en ny promenad igen bara för att NJUTA utan att behöva stressa runt och komma ihåg saker som man måste fixas!


Lussekatter

2005-11-29 | 12:44:31 | Allmänt
Hejsan!


Nu håller man på att låta degen jäsa, det är lussekatter man bakar! Det verkar inte ha jäst så mycket! Det är nog för att degspadet var för varmt! Hrmf, svårt att veta hur varmt det är när man inte har termometer. Det ska ju vara 37 grader varmt! Nåja jag ska baka ändå och sen får vi se hur slut resultatet blir! ;)


Spännande tycker jag i alla fall.. det är första gången man bakar lussekatter och bullar överhuvudstaget! ;)


Nu ska man snart göra roliga saker med degen men jag återkommer och berättar hur det går!
(och fotograferar)


…………………….Ja jag hade rätt i min aning, jästen fungerade inte! Inte så goda bullar!!! De hamnar nog i sop-hinken! Tyvärr….. den sista plåten med flätorna såg bättre ut men jag upptäckte att jag glömt pensla dem så de är inte så blanka! ;)


Vet ej om man vågar sätta in bilderna! ;) Vi får komma ihåg att det var första gången jag gjorde det!

         


*Kram på er alla från den dåliga bagerskan*
ps. men det var ROLIGT i alla fall!


bröllopsalbumet

2005-11-23 | 22:47:10 | Allmänt
fotoalbumet

Hejsan på er alla!

Nu har man börjat på ett stort projekt. Det vill säga fotoalbumet från bröllopet! Vi har 320 bilder att välja bland i datorn! Jag har börjat montera bilder från besöket hos frisören Annika.
Min barndomsvän "JK" var med mig där och hon fotade! *bamsekram till JK* Ikväll har jag fixat 3 sidor varav två ser ni på fotot!

Jag tänkte visa de sidorna som man hade monterat för min man men då sa han: "jag väntar tills albumet är klart" Vi får se om han menar allvar för då har jag MAKTEN att utforma albumet precis som jag vill! ;)

Ska bli roligt att pyssla med detta ett tag framåt!
Nu till helgen ska man på ett bröllop och dop! Min mans yngsta trillingssyster ska gifta sig med Patrik och samtidigt döpa deras gemensamma barnet och de har frågat mig om jag kunde fotografera dem innan vigseln och dopet vilket jag gärna ville och jag ser framåt mot detta! Ska bli skoj att se om man kan få några bra bilder!

Kram och god natt!

bilder från idag!

2005-11-17 | 15:23:46 | Allmänt


Här är bilderna jag tog idag på min promenad! Man ska egenligen börja titta på den sista bilden först och sen bläddra uppåt men som inställningar för uppladdningar av bilderna är så här att den sistladdade bild kommer först! Jag måste komma ihåg att ladda upp tvärtom!

Den "första" bilden är på boulonger sjön: den var förut Skövdes badställe med hopptorn och små hytter men nu är det en fågelsjö. När jag såg sjön idag så tänkte jag: "oj vintern har kommit, is har bildats vid strandkanten" Härligt!!! Älskar vinter!
Sen löv-bilden. Jag hade tagit en höstbild tidigare så jag tänkte komplettera med en frostad löv-bild!
Sen kommer ju en ganska rolig bild: löv fångad i isen.
På nästa bild så syns isen bättre!
Träden har tappat sina blad nu!
Avtryck i sanden! Sanden är hård nu så spåren är också fångade här!
Änderna sitter på solvarma delen av stranden. Det skulle jag också göra om jag var en and! ;)
Sista bilden tog jag på hemvägen och såg då en katt som satt i det höga gräset och solar sig!
Ser du den?

Hoppas ni gillade mina bilder! De är obeskärda och tagna med min kamera som har en ganska kass zoom men jag är nöjd i alla fall med bilderna jag tog idag!
Kram på er alla!

mycket gjort idag!

2005-11-17 | 15:00:21 | Allmänt
Det var längesedan man skrev här i blogget men här kommer lite (mycket) från mig!

Jag är ledig just nu så det ÄR skönt att vara hemma och göra det man vill!
Har dessutom hosta och ögoninfektion som ska kureras!

 

Idag har man gjort mycket!

Tog ett promenad i det fina vädret in till stan (tog några kort) och köpte hem en del saker som behövdes:

bafucin mint (halstabletter) och ”lypsyl” på apoteket,

skosulor på Din Sko som behövdes till mina nya stövlar,

3 kort med kuvert och en ny ”fin-penna” i bokhandeln,

duschcreme på HM,

ny mascara ,då min gamla måste kastas pga. ögoninfektionen, på Åhlens.

 

Läste i dagstidningen att det nämligen var 10 år sedan vi hade den STORA snöstormen. Jag minns dagen som igår! Jag hade då arbetsplatspraktik på Hälsohuset i Skövde där jag städade, erbjöd massage, stod bakom disken och bockade av folk som skulle träna aerobics.

 

Denna fredag gick jag till jobbet som vanligt, och jag var glad för att det kommit snö under natten och tog på mig de tjockaste vinterskor jag hade och gick in till stan. Jag promenerade alltid till jobbet även om det fanns bussar så promenerade jag!

 

När man kom fram till jobbet så träffade jag Jeanette som sa att vi skulle ha stängt eftersom det är snöstorm, eller att det var på väg hit! Jag sa va.. det märkte jag inget av på morgonen men nåja, jag städade i den stora lokalen och fixade till omklädningsrummen och toaletterna och sen sa Jeanette att vi skulle stänga för dagen och då gick jag hem till min mammas lägenhet, hon bor mitt i Skövde och jag åt lunch och sen kollade jag ute och då blåste det ganska mycket så jag tänkte att det var bäst att börja gå hemåt!

 

Så jag promenerade med motvind hela vägen hem. Det fanns en promenadväg som man kunde ta hem till mig men den kunde man inte ta nu så jag fick gå på VÄGEN och på sin ställen var det 1 meter snö. Jag gick mot mammas jobb, hon jobbade på Käpplunda skolan i närheten av mitt hem. Tänkte kolla om hon var kvar på skolan och visst var hon och hon utbrast: ÄR du tokig??? ;)

 

Man fick komma in på en glas saft och lite kakor och då hade jag isklumpar på ögonfransarna (inte så olikt det känslan att ha klet i ögonen när det är ögoninfektion!).

Sen följde mamma med mig hem och promenerade sen hem till sig med löfte att ringa när hon kommit hem och visst ringde hon sen.

 

Idag är det soligt och minus 2 grader ute så det var ett alldeles perfekt promenadväder!


Kram på er alla!

Hejsan på er alla i höstrusket!

2005-11-01 | 19:36:20 | Allmänt


Nu får man äntligen tid över att skriva här i blogget och jag har en del bilder att visa! Alla är tagna ute i naturen men i olika miljöer!

Bild 4-6 är tagna på Flämslätt stiftsgård där jag hade hand om en kyrkvärdskurs med min arbetskollega nu i helgen och bild 1-3 är tagna idag på väg till bussen! Hösten är verkligen som vackrast just nu tycker jag! Jag vet inte om ni tycker likadant! Berätta gärna!

 

Nu längtar man bara till julen så man får se vackra vita landskap (om Snökungen är på detta humöret!) Vintern är min favoritårstid! Men varje årstid har sin tjusning!

 

Nu till helgen ska man dra söderut och fira svärföräldrarna som fyller dubbelt jämnt (?!?) Jo de fyller 60 år båda två och ska fira det tillsammans så det ska bli skoj att träffa alla Mickes syskon och syskonbarn! Jag ska självklart ta med kameran då och dokumentera lite grann!

 

Nu får ni alla ha det gott och jag ska ta en kopp te!

*kramis*

 

Ps idag köpte jag en påse julskum (tomtar i skum)