rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

Kopierat från dagen.se

2006-04-26 | 08:59:37 | April
  TVÅ flugor i en smäll för mig, jag gillar kalligrafi och läser bibeln! Skulle gärna vilja se den silke-tyget!

"Bibeln som långläsning...
Bibeln ska in i Guiness Rekordbok. Men det är inte Bibeln i vilken form som helst, utan i kinesiska tecken på ett flera tusen meter långt sidentyg.

Hantverket uppges vara det längsta sidentyget med kinesiska tecken i världen och upphovsmakarna på företaget Beijing Tongchuang Culture Co. Ltd, förväntar sig en plats i Guiness Rekordbok. Tygrullen består av 50 delar med vardera 100 meter tyg, och den totala längden uppgår till 5000,77 meter, enligt den kinesiska tidningen Ta Kung Pao.
Nästan en miljon tecken
Det totala antalet tecken överstiger 900 000, och det tog ett och ett halvt år för en kalligraf att färdigställa alstret som ägs av Ma Li, vd på Beijing Tongchuang Culture Co. Ltd.
– En turnerande världsutställning kommer att lanseras och är nu under förberedelse, säger Ma Li.
Vitt silke – helighet
Enligt Ta Kung Pao är silket producerat i Hu Zhou i Kina, och av högsta kvalitet. Silket är vitt, vilket symboliserar helighet och syftet med siden-Bibeln är ett främjande av kommunikation och ökad förståelse mellan väst- och orientaliska kulturer. "

Lisa Eriksson
redaktionendagen.se
Publiceringsdatum: 2006-04-26
Avdelning: Nyheter, Tro o kyrka
Källa: Dagen


Orden som inte fanns

2006-04-25 | 08:05:30 | April
Orden som inte fanns...

Orden som inte fanns
en berättelse om bibelöversättning på Papua Nya Guinea av Sigmund Evensen
 
Vad var det Bobore, profeten, hade sagt? Jo, i drömmen hade han sett en ”vitrumpa” med mycket hår på kroppen som skulle komma och bo i Bonenepi. Han skulle komma som föregångare till Iyesu, han som snart skulle återvända från dödsriket med alla döda och all den materiella rikedom man bara kunde drömma om. Och när det skedde skulle ingen längre tillbe jorden...

En väldigt bra bok om översättning till en folkgrupp som inte har något skrivspråk och nu skulle få bibel på deras modersmål!

En spännande och välskriven bok tycker jag! Påminner lite om de svårigheter vi har i den samhälle vi lever idag med kulturkrockar, attitydsproblem mm.

Hittade på egen hand!!!

2006-04-19 | 10:11:18 | Allmänt
nu har man hittat den sajt jag efterlyste tidigare. det är Husmusen som jag sökte!
Kramis på er alla läsare!

Efterlysning!

2006-04-18 | 18:42:34 | April
Jag söker efter en blogg som handlar om olika saker till hemmet, design, det tillhör en tjej som skulle åka till Kina (peking?) och göra ngt projekt och skulle även besöka IKEA när de öppnar sitt första store där... Kan någon hjälpa mig hitta hennes blogg???
SNÄLLA SNÄLLA!!!

Böcker från verkliga livet

2006-04-13 | 10:09:46 | April
Hejsan på er alla i Påskgula Sverige.
Nu ska jag berätta om två böcker som jag gillar skarpt!
Jag var i bibblan i Skara i måndags och lånade en hel hög böcker, de mesta om hobby med papper och om Kina då jag ska gå en kurs i höst och lära mig skriva kinesiska (påminner mkt om kalligrafi men är ändå annorlunda!)

Lånade då även boken "Vilja av sten" av Aron Ralston,
Vilja av sten

det är en bok som handlar om Aron som själv är en äventyrare och bergklättare.
En mycket van sån.
En dag var han och promenerade i en kanjon* ensam och klev över en klämblock som han trodde skulle hålla honom men den rörde sig och han ramlande ner i en låg ravinspricka och stenen klämde fast hans högra hand och han satt sen fast i 5 dygn innan han amputerade sin hand. Boken var välskriven och han varvade med berättelser från sitt liv före olyckan och de utmaningar han klarat av innan han blev fastklämd. Han hade helt enkelt maximalt otur som var vid fel plats och fel tidpunkt.
Jättebra bok som jag nu läst ut på 4 dagar, lite över 400 sidor!

Igår kväll gjorde jag en paus i läsandet för att se på en ny serie som började på Discovery, min favoritkanal. "Jag skulle ha varit död" och den avsnitt igår berättade om en annan bok som jag hade läst för flera år sedan som jag aldrig glömt! Boken heter:"Tillbaka från Tuichi" av Yossi Ghinsberg. 

Boken var fruktansvärt och olidligt spännande och jag hade hoppats att de skulle återge det likadant i programmet men näääää.. Boken var MYCKET bättre!  Den boken hade jag också lånat på bibblan men fick senare tag på en egen exempel för ca 1 år sedan!

Dessa två rekommenderar jag att ni ska läsa om ni nu gillar spännande och lite obehagliga berättelser. De är inget för de som är känsliga för blod och äckliga saker.
Fördelen med boken av Aron var att det fanns bilder i boken från hans barndom och även från den tiden då han var fast i kanjonen! Bland annat bild på den delen han var tvungen att lämna kvar för att överleva, alltså handen som var fästklämd!

God läsning önskar jag er alla!
Ps ge gärna mig tips på spännande böcker!! Gärna baserade på sanna händelser!

från www.ne.se:
*ka´njon (eng. canyon, cañon, av mexikansk sp. cañón 'djup floddal', 'ravin' eg.: 'rör'), trång och djup dalform med branta sidor. Den kan vara nedskuren i sprickrik berggrund. Kanjondalar är typiska för bäckar i torra klimat, men korta kanjonsträckor finns även i våra fjäll. Dromskåran i Jämtland, Skurugata i Småland och Skäralid i Skåne är exempel på kanjondalar utskurna av vatten från smältande inlandsisar eller på annat sätt utrensade vittringszoner. Grand Canyon i s.v. USA är en 1 800 m djup kanjondal, utskuren av Coloradofloden och ett av de mest imponerande exemplen på en flods djuperosion under miljoner år.


Sömnlös i Skövde

2006-04-11 | 08:06:00 | Allmänt
Hejsan kära vänner!
Inatt kunde jag inte somna trots att jag lade mig sent...
varför då?? Jo jag har gett mig in på ett stort arbete i Kalligrafi och jobbade 2½ timmar med en meny till ett bröllop, ojoj vilket jobb... det är jobbigt att skriva snyggt och jämnt! Tur att datorn finns så man kan "klippa och klistra" och få en HEL SIDA snyggt skriven
men nu kan man sitta här och vara rätt nöjd, måste bara göra om en sak i kväll och sen är det PERFEKT!

Jag har lite annat att göra också till samma bröllop och jag har fått förfrågan att göra lite kalligrafi till ett annat okänt par som ska gifta sig i sommar/höst. Det är mindre omfattning på detta jobb, enbart namn...

Det är ju kul att folk tycker om min skrivkonst även om jag inte är mästare på det ännu (enligt min egen åsikt), övning ger färdighet.

Ger här en gammalt smakprov som jag haft i en annan inlägg här i min lilla blogg...

kalligrafi

Ps. Var tvungen att ta en hett dusch för att kunna somna kl 01.30!
KALLIGRAFI = skönskrift, att skriva vackert