rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

Godkänt!!!

2007-03-23 | 14:52:37 | Mars 07
Hejsan på er alla, jag har varit djupt inne i bokdjungeln den sista tiden dvs pluggat mycket och inte orkar uppdatera min blogg men idag fick jag i alla fall veta att man fått godkänt på tentan som jag gjorde den 17 mars men det var på gränsen! För att få Godkänt måste man ha minst 25 p av 50 och jag hade 26!

Phu...... men snart kommer en tenta till och som tur är det längre tid att skriva och lämna in den!
Nu i helgen ska jag till Flämslätt stiftsgård på PKV kurs. (Parallell kurs verksamhet som erbjuds de studenter som ska bli diakon, präst, församlingspedagog och kantor) Temat för denna kurs denna gång är Gudstjänstliv. Ska bli skoj tycker jag att träffa dom som också studerar liksom jag!

Jag får önska er alla en skön helg!

image167

bild från en tidigare tillfälle vid Flämslätt stiftsgård!

Satt ute en stund.....

2007-03-14 | 17:23:20 | Mars 07

....nu i eftermiddag före middagen och pluggade lite, hade lathund om kyrkohistoria i form av listor och läste ute. Solen sken och det blåste litelite och jag satt på en tre bent pall och njöt! Nu på lördag mellan 10 och 14 är jag fast framför datorn för då ska jag skriva tenta!! Ni kan väl hålla tummarna för mig och skicka en tanke då?

Nu är verkligen våren här!

Kramis


God tårta va?

2007-03-12 | 06:30:33 | Mars 07
image166

Denna tårta serverades i fjol på min mans 40 årsdag.. Ni får gissa varför det finns framme idag ! ;)
Kramis och ha en bra dag!

Utmaning

2007-03-09 | 15:56:21 | Mars 07
Spelreglerna.
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. 

1: om jag har svårt att somna så brukar jag ta på mig strumpor och lite kläder och försöka somna igen och det fungerar alltid för mig. 

2: jag har svårt att slutföra hantverksprojekt t.ex. broderier, vilket innebär att det finns många halvfärdiga saker här hemma. 

3: är en spegelfia, kollar mig framför spegeln ofta. 

4: pratar gärna för mig själv! 

5:om jag är vaken länge på natten utan mat så brukar jag må illa och då måste jag äta litet t.ex hårdbröd med ngt på så går det över. 

6: är en bra organisatör på jobbet men inte hemma! :(

De jag vill utmana är:
Pipomusik
Mallansson
Nallefotoblogg
Ärtan
Addiswa
Cerine

SEMESTER i sommar

2007-03-08 | 12:05:47 | Mars 07
Vi kommer resa till S:t Petersburg första veckan i juli och ska njuta av staden med många sidor! Ska verkligen bli spännande! 6 dagar kommer resan att vara!

Kram

Ett matigt inlägg!

2007-03-08 | 09:32:40 | Mars 07

Här är jag igen! Pluggandet har gått rätt bra denna vecka, läste i en mer lugnare takt och känner mig inte så stressad vilket är skönt! Nästa vecka blir det lite tuffare då man ska repetera till tentan den 17 mars och även skriva 3 olika essärer! Men jag TROR att jag har läget under kontroll!

 

I går kväll var jag och min man på ost och vinprovning på systembolaget och jag hade fått besked dagen innan att jag inte skulle få tolkar så man var beredd på att det kan bli tufft för min man att försöka tolka allt ordagrant (han är ju inte en utbildad tolk ju.)

 

Först fick vi smaka på 5 olika viner varav två var vita och 3 röda. Ostarna fanns inte på bordet då för lukten skulle förstöras när man skulle lukta på vinerna. Det var 5 goda viner tycker jag! Mmm, alltihopa kan jag tänka mig köpa!

 

Sen när vi avsmakat vinerna så kom ostarna in och först smakade vi lite på själva osten och sen tar vi en ny tugga ost och provar med vin till. De har lyckats kombinera vinerna med ostarna jättebra! Ett vin var lite ovanligt det var ett SÖTT rött vin och enligt systembolaget så finns det bara två olika röda söta viner att köpa där. Däremot är söta vita viner mer vanligt.

Vi fick smaka på 6 olika ostar. En del ostar passar till flera sorters vin och det var en bra tillfälle att prova de ?konstiga korsningar? som man VET inte passar ihop och få det bekräftat!

 

Några saker som är bra att veta:

 

Vår smak förändras ungefär var 7:e år, det man gillade för 7 år sedan tycker man inte så mycket om nu och vice versa!

 

För 12.000 år sedan kunde man redan göra ost!

 

Man gjorde oftast ostar i kloster eftersom munkarna kunde läsa och skriva recept under den tiden då folket inte kunde läsa eller skriva. Min man påpekade att de nog inte har annat för sig då med så mycket fritid ;)

 

För att göra 1 kg ost krävs 10 liter mjölk.

 

Blå eller grön mögelost: de är från samma ost men har olika sätt att mogna och får då olika färger.

 

Om man har ost med mycket salt i smaken så ska man ha väldigt söta viner till!

 

Västerbottenost var en av ostar vi fick smaka på och den är lämplig i matlagning då den har en stark smak som inte försvinner av värmen.

 

En tips vi fick igår var att prova Eiswein och västerbottenost! Eiswein smakade jag på för första gången för en antal år sedan. Älskar den söta smaken och den brukar vara jättedyr att köpa men nu när vi brukar åka till Tyskland så köper vi med hem några flaskor eiswein eftersom priset är mycket lägre där!

 

Ikväll kommer jag att laga till min goda löksoppa med lite parmaskinka till! Soppan ska gratineras i ugnen med brödkrutonger under en täcke av ost. Mmmm. Blir ju himla sugen nu när man pratar om mat och vin! Eller vad säger ni, min bloggläsare?

 

Nu på söndag ska vi ha en födelsedagskalas för mig (fyller dagen efter söndagen om någon nu undrar det) och då tänker jag bjuda på en paj med viltskav. Ska bli skoj att laga till den. I förra helg gjorde jag kycklingpaj som var uppskattad! Nu ska jag sluta skriva och återgå till pluggandet, har 10 sidor kvar i den sista boken sen har jag läst allt det jag ska läsa till tentan och skrivningarna! SKÖNT!

 

Ha det så bra nu min kära läsare!

Kramis

Ps förlåt att inlägget blev väldigt långt men det var kul att skriva så man kunde inte sluta ;)

 

Helgen

2007-03-05 | 14:39:43 | Allmänt
hejsan!
Nu är det en ny studievecka! Denna månad kommer bli tufft med två tentamen och 3 skrivningar att fixa men om jag planerar min studietid väl så ska helgerna vara fria (förutom lördagen den 17 mars som är en tentamendag) och kanske kanske kan jag skita i att plugga på min egen födelsedag! Men det hela beror ju på hur man planerar sina studier!

I fredags var jag på väg ganska tidigt till Göteborg för att bli hämtad av pappa, Ewa och "brorsan" Axel (strävhårig tax) och vi åkte till Kungälv för att handla mat till kvällens fest där vi firade min födelsedag i förskott! Jag fixade en god paj och Ewa, min leasingmamma fixade desserten i form av lätt hallonmoussetårta. Sen kl halv sju kom gästerna inklusive min man som körde från Skövde till Tjörn där festen var!

Mina två kusiner med familjer kom och en morbror. Vi hade det mysigt med god mat och sällskap. Jag fick 3 presenter och två var presentkort på akademiska bokhandeln och en jättemysig bok: Till bords med Evert Taube: mat av Jesper Taube. En mycket mysig bok med vackra bilder och recept! Tack ska ni ha!

Sen på lördagen vaknade vi ganska tidigt och åt frukost och sen gick jag, Micke och pappa med Axel på ett promenad och sen efter det åkte vi in till Göteborg eftersom jag och min kusin A skulle på scrapmässa ihop och njuta av alla prylar och köpa lite också! Vi hade görkul! Sen åkte vi hem till A & S och åt god mat och spelade Hold' em poker där min man vann och jag kom tvåa... Det gick kasst för mig i början men efter Melodifestivalen så gick det mycket bättre!

Sen när vi var klara med pokern så åkte vi hem till Tjörn och jag somnade bums!
Söndagen vigde vi åt tipspromenaden där min pappa och leasingmamma var värd för (Byalaget) och det var vackert väder och man kände sig nöjd trots att resultatet inte var värst smickande (6 rätt av 15!)

Sen åkte vi hem till kära Skövde och slappnade framför teven!

Så här var min helg! Hoppas ni orkade läsa ända hit! ;)

Tergels bok

2007-03-05 | 14:25:58 | Allmänt
Tergels bok

Äntligen är man nu klar med denna bok! den kan vara jättebra i bland men också jobbig att läsa pga all upprepningar! 600 sidor och en tegelsten med andra ord!
Tergel=Tegel låter ju likadant ;)

Kram till er som vill ha det!