rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

Tentan igår.....

2008-05-31 | 10:40:13 | Maj 2008
..gick bra tyckte jag! Vi får nog vänta en vecka innan man får veta ifall man fått godkänt!
Lite pirrigt känns det i alla fall! Det var lite stressigt mot slutet då man ville få allt inskickade innan kl 21.00 men jag hann!
Tur att min lilla man var hjälpsam i tvättstugan och även absolut ville han kolla mina svar innan jag skickade in alla material till kursportalen så nu kan jag koppla av lite!
Han lagade även god frukost idag! Namnam!
Vi ses!

KRAM

gulligt va

Igår....

2008-05-28 | 06:08:22 | Maj 2008
gjorde jag en minitest i juridik! Jag tog en gammal tenta som man fick kolla på och det fanns lösningsvar till frågorna i just den tenta och jag försökte lösa tentan och det gick hyfsat. Man kunde se vad jag behöver läsa på om och det är köprätten (supersvårt med alla olika lagar!) och processrätten! Det fanns 3 gamla tentor på kursportalen och jag har två kvar, ska testa mig i eftermiddag och imorgon och sen borde jag vara beredd!

Nu börjar jag faktiskt se fram mot tentan och jag tror att det kommer gå bra bara jag är noga med argumentet och lagrummen. Sen måste jag tolka frågan rätt också!

Jag gjorde igår en pärm med alla mina inlämningsuppgifter och lösningsförslagen från läraren (har 7 av 10 och hoppar på att få de 3 sista i dagarna) så man har en översikt på hur man ska kunna svara i diverse frågor. Ska bli spännande att se vilka frågor som kommer med på tentan och hur de har tänkt denna gång!

Soliga kramisar
Ska försöka komma ut idag och ta ett långt promenad... Björken är klar i sin blomningsperiod så nu borde jag kunna vara ute lite mer.....

är ställd på startblocket just nu....

2008-05-26 | 08:07:40 | Maj 2008
....mot sluttentan på fredag! Vi får hoppas att jag överlever tentan! Jag har fått svar på den sista inlämningsuppgiften och fick samma resultat som vanligt! Sen fick man också veta att de varit rätt snäll med betygsättningen i alla inlämningsuppgiftarna så man måste dubbelkolla med facit på de uppgifterna som man kämpat på med innan tentan så man har en säker utgång på tentan som ska ske på fredag mellan 16.00 och 21.00

Förhoppningsvis kan jag få middag halv fyra på fredag ( lite tidigt ) men jag kan ju alltid ta en mindre fika under lunchen istället så man är hungrig till halv fyra och sen är datarummet mycket upptaget så min man får snällt använda vår bärbara dator!

Så denna vecka ska jag mest plugga juridik men också ungdomskulturer! Jag har ju en hemtenta som ska vara klar den 9 juni också! Sen kan jag äntligen baka Pollykakan.. men jag tänker vänta till slutresultatet av tentan är redovisat och att man fått godkänt på BÅDA!

Mycket tjat om tentor va??? Men det är vad som upptar mitt liv nu!

Spindelfunktionen i lördags gick smärtfritt och det var roligt! Men jag saknar dom redan!

Kram på er alla!

Äntligen Fredag!

2008-05-23 | 10:08:58 | Maj 2008
Det är skönt att det är fredag nu trots att jag haft en bra vecka tycker jag!

* Fick en glad nyhet igår: jag är antagen till diakonutbildningen till höst och de håller på att greja med tolk-kostnaderna så jag kan följa med på lektionerna och all diskussion helt och hållet! Längtar jättemycket till den 18 augusti! Vi får se om de kan lösa den nöten också!

* Jag och min Micke besökte en par vänner igår kväll och tittade hur de bodde i sitt nya hem, det var jättemysigt att fika med dem och tjöta lite om allt mellan jorden och himlen! Förhoppningvis blir det grillfest i sommar hos dem!

* Jag har skickat in inlämningsuppgift nr 10 idag så nu har jag bara den stora tentan kvar i juridiken! Nästa fredag kl 16.00-21.00 smäller det!

* Jag fick veta idag vad hemtentan inom kursen om ungdomskulturer skulle bestå av, jag ska leka ungdomsforskare och förklara en fall utifrån 4 olika begrepp/perspektiv och bästa av allt, den ska vara klar den 9 juni! Gott om tid alltså! Men jag tänker vara klar den 7 juni så man kan koppla av under helgen sen!

* Nu ska jag ÖVA som sjutton inför konfirmationsgudstjänsten i morgon (hoppas det går bra, fniss, jag har "spindeln-funktionen" då och ska ha järnkoll på ALLT!) Spännande!På tisdag kommer det kännas konstigt att inte åka till Vänersborg och träffa ungdomarna! Kommer att sakna dem jättemycket då det är underbara och härliga ungdomar i denna grupp som konfirmeras imorgon!

Jag får önska er alla en trevlig helg och här kommer CYBERKRAMAR till alla som vill ha det!

3 år idag!!!

2008-05-21 | 10:34:07 | Maj 2008


Sommarens Vackraste Vals

av Sarek


Detta låten dansade vi vår första dans på bröllopet till!Kvällen är sen och dyningars gång

Söker sig stilla mot land

Och blandar sitt brus med fåglarnas sång

Och det doftar från björklöv och sand

Men allting tar slut

Och glädjen dör ut

Om jag inte får vara med dig


När du håller mig nära

Jag känner ditt hår

Kittla mjukt mot min skuldra

Inunder eken där vi står

Jag kan känna din värme

Och doft från din hals

Här i sommarens vackraste vals


Långt borta men ändå nära intill

Bjuds det på sång och musik

Vi lyssnar men gör ändå som vi vill

Det är bara vi två i vår vik

Din brunbrända arm

Så stark och så varm

Ligger trygg mot min axel och rygg


När du håller mig nära

Jag känner ditt hår

Kittla mjukt mot min skuldra

Inunder eken där vi står

Jag kan känna din värme

Och doft från din hals

Här i sommarens vackraste vals


Jag tror månen ler när den tittar ner

Och ser sommarens vackraste vals


När du håller mig nära

Jag känner ditt hår

Kittla mjukt mot min skuldra

Inunder eken där vi står

Jag kan känna din värme

Och doft från din hals

Här i sommarens vackraste vals


Några frågor till er alla läsare!

2008-05-21 | 10:28:42 | Maj 2008

Vem är du som läser min blogg?Varifrån Sverige läser du min blogg?Kvinna eller Man??har ni en blogg?? (inget måste, bara roligt o läsa andras bloggar)Hobby??Vegetarian??Köttätare??


Vad äter du helst??Bil??Cykel??Tåg??Spårvagn??


Buss??
Ps denna lista lånade jag av Zofia ;) Lade till flera frågor.... (två stycken)
Hoppas det är många som vill svara på dem!
Kramisar

None

Nytt mål i sikte!

2008-05-20 | 09:47:26 | Maj 2008
Snart är jag klar med mina kurser; bara typ 3 veckor kvar tills denna terminens plugg är ÖVER!!!
Jag surfade in på en blogg som jag ofta kollar: www.fiaspixlar.org och i en av hennes inlägg gav mig en bra ide, ett nytt mål för mig de tre sista veckor som är kvar.

När jag är KLAR med båda kurserna och fått godkänt (minst) så ska jag baka POLLYKAKA och njuta av den rejält! Kanske får någon/några andra smaka på den, men jag ska ta en stor bit minst och bara njuta!

Bilderna som publiceras här är från hennes blogg så ta inte utan att fråga henne om tillåtelse!

 den härliga smeten!

 så ser kakan ut när den gräddats, se den kladdiga mitten! Mumma!

Vad som är kvar att greja:
Juridik: en mindre uppgift klart på fredag (23 maj) om nödvärn bland annat. Nr 10 av 10, sista uppgiften alltså! Godkänt på alla uppgifter ger 10 hp så i praktiken är 9 hp klart!

Juridik:
stor tenta den 30 maj kl 16.00-21.00. Ger 5 Hp. (hela kursen inom översikt av juridiken: totalt 15 hp)

Ungdomskultur:
en skrivning som ska lämnas i nästa vecka eller veckan därpå tror jag, ämne och storlek ej klart ännu (har ej fått info ännu). Hela kursen ger 15 hp.

Sen tillkommer ju tid att vänta på slutresultatet av dessa saker. Det första brukar man få svar på snabbt! (har gjort 9 st med full poäng på varje) men de två andra får jag nog räkna med en veckas väntetid! Pust!

Sen börjar den arbetslösa sommarloven med små ströjobb!
Kram till alla!

Nu är jag "parkerad" på nya blogg.se-plattformen

2008-05-15 | 09:32:51 | Maj 2008
Vi får se hur det fungerar att ha bloggen här, har hört en massa med strul och jag hoppas att jag slipper detta!
Idag (och igår också) har jag verkligen varit duktig, jag har promenerat en timme och det var SKÖNT tycker jag!

Nu ska jag fika med en kopp mullbärste som tydligen skulle dämpa socker-suget och det stämmer faktikst hitills!
Kram på er alla nu!


Ps, det kan vara svårt för synskadade att skriva veriferingskoden numera, det är så konstigt och ganska svårläslig i bland! Jag har påpekat detta för Blogg.se, de har en funktion som gör att man kan lyssna på koden men det hjälper ju inte mina döva vänner med synskada/blindhet!!

Kram igen!

Snälla söta ni!

2008-05-14 | 12:45:41 | Maj 2008
Rösta på mig som sommarens coolaste glass
http://sverigessnyggasteglass.se/?10079

image317

Pollen, släng dig i väggen!

2008-05-09 | 12:01:54 | Maj 2008
Nu har jag varit ute i en timme och lapat sol och även pluggat lite! Det var skönt! Tyvärr har jag fått lite soleksem redan blää, men jag älskar sol och värme! Nästa gång jag går ut för att sola såa jag ta på lite solkräm med solfaktor och då kan jag vara ute i solen längre!

Mmmmm vad livet är megaskönt!

Kram på er alla!
Ikväll blir det hemgjord kycklingspaj!

image316

Solen skiner.....

2008-05-07 | 09:38:18 | Maj 2008
Träden har blivit gröna, jag vill ut men hur ska man orka med all POLLEN???
I förra vecka så var jag i Leksand och då regnade det då och då och det hjälpte mycket men nu skiner solen och jag som älskar värme kan inte vara ute för mycket för då blir jag krasslig på grund av all pollen, varför kan man inte få allt i livet???

Grrrrr

Nåja jag får helt enkelt överleva en vår till! Snart är det över och sommaren är då här... Det är våren som är värst för min kropp men det är ju också en av de vackraste årstid.... Alla årstider har ju sin tjusning!

Snart är det sommar och Skottlandsresan hägrar då men också arbetslöshet utan ersättning! Blää, såg en annons förut och ska söka till den också så får vi se om jag kan få lite mer pengar i plånboken.. April har varit en jättebra månad så jag ser fram mot pengarna som kommer i slutet av Maj!

Kram till er alla i vårvärmen!

Bifogar ett kort från Leksand! Nej det blir några istället! ;)

image313
alla dessa vackra husen finns i dalarna, det är ju så vackert med trähus och snickargläjden!

image314
Filip Wlostowski, tog detta kort på mig! Lite ovant att posera för mig inför min fina kamera men det blev ju bra va?

image315
Den mycket populära leken Maffia som ungdomarna lekte ideligen under lägret!! I detta tillfället var det rekord många som var med, 23 st, vilket innnebar att det fanns 4 "mördare" bland deltagarna!

RIP

2008-05-05 | 07:38:07 | Maj 2008
Vila i fred, lillbrorsan!

Min pappas hund gick bort under helgen som varit. Kommer kännas konstigt att komma till Tjörn och inte bli attackerad av en glad Axel....

image312
Axel, nu slipper du ha ont.... Kram och puss från stora syrran!