rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

Trevlig Valborg

2010-04-30 | 11:56:50 | April 2010
Det önskar jag er alla!
Ska ni göra ngt speciellt idag?

För min del blir det inte en speciell dag utan mer som en vanlig fredag!
MEN jag jobbar bara halva dagen idag så nu ska jag åka ut till City och strosa runt, sen halv tre ska jag träffa en vän och fika lite grann sen måste jag vara hemma före 17.45 för då stängs min busslinje på grund av Chalmers kortege! Men då får jag istället njuta av mat från min favoritkock!

Imorgon: födelsedagskalas för en 4 åring! Åker buss dit med min M
Söndag: Jobba, ojoj!

Kram på er alla valborgfirare!


tagen april 2009 på Tjörn, vänligen kopiera inte

ProMakers pennor

2010-04-26 | 19:41:20 | April 2010
En del undrade över dessa pennor: kopierade text från Magdas scrapbooking 

Promarkers tillverkas av Letraset och är alkoholbaserade, icke-toxiska och kladdfria pennor med två olika tjocklekar på spetsarna – en för detaljarbete och en för färgläggning av större ytor. Det som lockar mig och många andra pysslare är att det går att färglägga jämnt och fint på större ytor utan att det blir en massa ”streck” och kanter – jämför med om man skulle använda vanlig tusch. Dessutom är användningsområdet mycket stort, då pennorna funkar på papper (förstås), vellum, metall, plast, OH/overlay, foton, glas, trä, keramik, tyg… ja i princip på allt man kan tänka sig! Så förutom till scrapbooking/kortmakeri skulle man kunna använda dem på kakburkar, vinglas, möbler, krukor och gardiner! De används ofta av serietecknare och mangaillustratörer, eftersom de ger de typiskt rena och klara färgerna och ett jämnt och fint resultat.

Alla gör vi olika, men ofta börjar man med att ”grundmåla” med ett lager färg för att sedan ge sig på detaljer såsom skuggor och ljus. Genom att måla med samma penna i flera lager uppnår man skarpare/mörkare nyans, vilket nog är det enklaste knepet för att få till skuggor. Ett annat sätt är också att skugga med en något mörkare nyans än grundfärgen. Det går också att skapa skuggor med en grå penna – måla först med den färg du vill ha, sen med grått och eventuellt sist med samma färg igen. Prova med en ljusgrå penna först, så att det inte blir för mörkt. Det är lättare att lägga till färg än att få bort För att ljusa upp vissa detaljer finns en så kallad
blender (blandare på svenska), som används precis som de andra pennorna men med resultatet att det blir just ljusare (den har alltså ingen färg). Den kan också användas för att få två olika färger att smälta in i varandra. Promarkers torkar snabbt, så tänk på att måla ganska kvickt så att den första färgen inte hinner torka helt innan du målar med den andra.så här ser pennorna ut, bild lånad på internet (www.google.se)

De kostar oftast 28-32 i affärerna men jag fick en bra erbjudande på scrapmässan, köp 10 för 220 kr så man är nöjd!
Men det finns mycket mer färger än de 27 jag har.... i fjol lanserades 96 färger + nya nu vid årsskiftet! En himla massa med färger men de jag har nu fungerar som grund palett i alla fall!

kärleksmatch via stjärntecken

2010-04-26 | 19:30:01 | April 2010
Det stämmer väldigt väl mellan mig och min Älskling! Det tycker jag i alla fall! *smile*

Kärleksmatch mellan Fiskarna och Kräftan

När en Fisk och en Kräfta träffas skapas mycket positiv energi. Båda tecken är naturligt toleranta och sympatiska, Fisken är mycket stimulerad av Kräftans olika idéer, Fisken öppnar Kräftans ögon för kreativitet och spiritualitet. Å andra sidan kan Kräftans praktiska läggning ge Fisken vägledning om hur man ska förverkliga idéer och drömmar. Förhållandet är otrolig starkt med mångsidiga emotionella band.

Det bästa med relationen är deras liknande emotionella natur, båda besitter mycket känslor och medkänsla. De kan både lära ut och lära av varandra. De komplementerar varandra väl och förhålandet är harmoniskt. Deras empati och beslutsamhet, som de båda värdesätter, kommer göra relation stark och långlivad.

Detta testades på http://www.dagenshoroskop.nu/karlek/match/ så ni kan väl surfa dit och kolla!

Kram på er alla läsare!


Vi två!

vad blev det?

2010-04-24 | 13:26:45 | April 2010
10 nya promakers pennor!!! ;)
jag hade tänkt köpa 6-7 st och de hade en erbjudande att köpa 10 st och få 30 kr rabatt så jag nappade på den! *smile*
Så nu har jag 27 stycken! Härligt!
Många kramar till er alla från mig som hickar just nu, fniss

Vår bil 11 år idag

2010-04-23 | 17:08:36 | Maj 2008

imag0012 (MMS)

Vår bil 11 år idag


Jobbar hemifrån idag

2010-04-23 | 11:01:34 | April 2010
Det är skönt att jobba hemifrån idag! Det gör jag ibland. Då kan jag fördjupa mig i böcker och dessutom kan jag kolla jobb-mail emellanåt!

Imorgon ska jag på scrapmässa och det ska bli mysigt att besöka den med Sofie som också är scraptokig som jag. Vi får se om vi träffar på andra. Känner till två teckenspråkstolkar som scrappar. Vid den förra mässan träffade jag en av dem! Kul!
Jag ska inte köpa papper för det har jag gott om men Pro Makers pennor behöver jag några av! Mest ljusa färger!

Efteråt ska jag och min M förhoppningsvis åka och handla balkongmöbler! Vi behöver nya då vi bara har en hängande bordskiva och en plast klaffstol. dessa använder M dagligen då han röker på balkongen! Vår nya balkong är mycket större än den i Skövde! Skönt tycker jag!

Nu vill jag ha sol och värme här! Förresten såg jag min första tussilago igår (inne i centrum!!!!!) så nu är våren här enligt min åsikt! 

Kram på er alla!

Uppdaterat: det fungerar inte att kommentera märkte jag trots att det fungerat i de senaste inlägg före detta inlägg, Grrrrr
Kram och teskål!

Testar att mobil-blogga. Kram på er alla

2010-04-20 | 12:02:29 | Maj 2008

Testar att mobil-blogga. Kram på er alla


Nu verkar min blogg fungera normalt!

2010-04-19 | 17:37:54 | April 2010
det är ju skönt tycker jag!
Halleluja
Men däremot krånglar min lilla axel idag, försökte vara effektiv på jobbet idag, behövde skriva 5 olika dokument men kunde bara fullfölja tre av dem sen började det värka i min inflammerade axel! BLÄÄÄÄ alltså är det dagens tistel för mig!

Min man sade att jag får slappa av ikväll! Japp det tänker jag göra!

Kram på er alla från SOLIGA Göteborg


ett kort som jag tog här i Göteborg våren 2009 (obs vänligen kopiera inte utan tillåtelse från mig!)

Pro Makers Hallleluja

2010-04-15 | 16:43:56 | April 2010
nu har man lekt lite med promakers och det är så kul!
Bilden hittade jag på nätet och det var en free clipart som man fick ladda hem och måla
Jättefint blev det med promakers färgerna!

Bifogar här två bilder, en på framsida och en på baksidaså här blev baksidan efter att man målat klart, ganska snyggt ocksåKopiera inte utan min tillåtelse!!!

Förresten går jag med en inflammation i vänstra axel, blääää
Inte kul alls men men!
Dagens bästa händelse hitills var fikat med lilla Sofie! Mysigt ställe vi fikade på!

Kram på er alla läsare