rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

drömhuset

2008-03-26 | 10:59:26 | Marsl 2008
Jag bor i en trea tillsammans med min älskling men jag drömmer och längtar efter att få flytta till ett hus eller en villa.. Vad är skillnaden mellan villa och hus?? Finns det någon skillnad i innebörden av dessa ord???

Nåja!

Jag har ett favorit hus som ligger strax innan Grästorp på väg 47 mot Vänersborg, det är i ljusgrönt med vinröda knutar! Det finns en typ gäststuga på deras tomt också och en lada i falurött. Jag dreglar alltid på den varje gång jag åker förbi den. Det ser ut ungefär så här ut:

image283
det är en Carl Larsson hus från Sjödalshus. Bilden är därifrån också.

Det är tydligen en trend att ha vita rum och möbler men det kan jag inte tänka mig bo i utan jag vill ha färger och kunna blanda båda lantigt och modernt. Jag tycker om mörka möbler (har dessutom mest mörkt trä härhemma)
Jag vill ha två saker i huset: ett eget rum för min hobby scrapbooking och fotografering och sen är en myshörna viktigt för mig. Det saknas här i lägenheten tycker jag! En myshörna i avskildhet och gärna med utsikt!
En typ av myshörna:
image284
Bordet ska inte vara så stort utan mest som ett bord som kan flyttas, dvs med hjul, Man kan ju båda sitta och ligga i den. Det ska inte finnas TV i närheten av den utan en massa med böcker istället så man tar sig tid att läsa skönlitteratur!

När jag och min M är ute och åker i vår bil så brukar vi kolla på vilka hus som vi gillar och vi har ganska lika smak och tycke! SKÖNT! ;)

Har ni någon tips på inredningssajter/bloggar där man kan titta på inredning och hus och drömma sig bort!

Kram till er alla i cybervärlden!

Jag önskar er alla en....

2008-03-20 | 09:52:25 | Marsl 2008
Glad Påsk!

Min påskhelg ser så här ut:
Idag handlar jag mat, fixar lite småsaker och ska skicka in uppgift nr 5 PLUS tvätta kläder, det behövs!!!
Långfredag: jobba i Borås (hoppas det går bra att köra dit och hem) sen på eftermiddagen är det påskmiddag hos kära mamma.
Påskaftonen: Fest hos vänner, ska övernatta där (ska baka en dessert och ta med!)
Påskdagen: hemma och dåsar tror jag! Lammbiff till middagen
Annandags påsk: ska försöka plugga lite då och även greja klart ansökan till Bräcke!

Vad gör ni alla i påsk???

image282

KRAMISAR

Galet!

2008-03-17 | 09:11:44 | Allmänt
det snöar i Skövde just nu!!!
Det kan bli 20 cm totalt sa de på nyheterna!

Bildbevis kommer här!
image281

Nu ska jag utforska skadeståndsrätten! Knepiga frågor att lösa till torsdagen!
Kram till ALLA!

hittat en citat jag gillar!

2008-03-14 | 13:43:51 | Marsl 2008

"Det finns ett enda sätt att förstå annan kultur, och det är att leva med den, flytta in i den, lära sig språket och sederna. Förståelsen kommer senare och den har inga ord, för i samma ögonblick man begriper hur det fungerar försvinner behovet till förklaringar".

Björn Holm, Duvan i Provence

Detta passar väldigt bra in i situationen mellan döv-världen och hörande-världen som jag lever i.... Det är jobbigt att varje gång förklara hur si och så fungerar när man träffar en frågvis hörande person som inte vet hur man ska göra för att möta en döv på ett bra sätt eller har noll kunskap om vad det innebär att vara döv. Alla människor har ju rätt att känna delaktighet i samhället på sina villkor och inte alltid behöva anpassa sig till majoritets villkor. Nåja, jag ska inte klaga alltför mycket då jag inte mött så mycket dåligt attityd från allmänheten...Imorgon blir det städning i 3:e rummet och sen biobesök och restaurangbesök på kvällen!
Vi ska se BC 10000 (tror att filmen hette så eller skulle man skriva 10000 BC??) nåja men det är nog en spännande film tror jag. Min älskling bokade biljetterna! ;) Sen ska vi äta på libanesiska restaurangen SAND, där de serverar mega god mat!

Kram till er alla!

image280
so longs

Min lilla resa igår!

2008-03-13 | 15:22:28 | Marsl 2008
Dagen började med en promenad till tågstationen. På vägen såg jag den största område med snödroppar, jag har sett mycket små tidigare men denna var 1,5x1,5 meter stort!

image272

image273


Detta tåg åkte jag med!
image274
en läsare trodde jag skulle till Falköping ;) men nää jag åkte till Göteborg på en "ego-resa"

Jag började med att gå till IN-EX, en affär med hobbyprylar och konstnärgrejor. Där fanns det mycket i scrapbooking vägen och visst följde en påse med min därfrån! Sen gick jag till Panduro men hittade inget som jag gillade till rimliga priser, det var HUTLÖST dyrt där! Fy......

Sen åt jag lunch i femmanhuset, en focaccio (grillad macka) men smaken föll mig inte riktigt i smaken tyvärr men här åt jag i alla fall:
image275

Sen hoppade jag på ett buss och jag skulle till en speciell plats

image276

Jag var inte i just det huset men i ett annat hus i närheten men detta hus är äldsta huset  (år 1923) i området som ägs av:

image277

Varför var jag där? Jo jag var inbjuden på en halv dags öppethus för de som funderar på att gå diakonutbildningen! Det var roligt att träffa de andra som också funderar på det precis som jag. Det var ca 6 st som skulle söka in nu till höst och ca 15 andra som kanske ska söka in längre fram! Det finns max 20 platser på kursen. Jag längtar efter att få börja där men tolkfrågan måste lösas först innan jag kan börja där!
Jag behöver ju teckenspråkstolkar för att kunna hänga med i studierna!
De har lektioner:
Måndag 13.00-16.10
Tisdag 08.10-16.10
Onsdag 08.10-16.10
Torsdag 08.10-16.10
och på fredagar är man LEDIGA!!! Yeahhhhhh

Sen efteråt åkte jag med bussen in till stan igen!
image278
En lite suddig bild men, bussen 21 tog mig tillbaka till centralstationen för hemfärd!
På tåget var jag dödstrött och orkade inte plugga så det blev till att syssla med detta i stället:
image279

Det fanns tre stycken och lustigt nog var den första och lättaste mest svåraste att lösa och den svåraste var lättast att lösa. Det beror nog på att man då var uppvärmd och kunde tänka på rätt sätt och lösa logiskt!

Sen mötte min lilla mamma mig och vi åkte till Thai House där min M kom och mötte oss. Min kära mamma ville bjuda oss på middag just igår eftersom jag fyllde år då! Vi åt mongoliskt buffé och det var himla gott. Sen tog jag och Micke en kort promenad hem, det var jätteskönt att gå efter middagen så magen fick chansen att "packa" ihop sig! Sen tittade jag på Top Model nr 9 och sen sov jag som en stock hela natten!

Så nu vet ni var jag var i går helt ensam. Det var skönt för en gångs skull att bara åka bort själv och göra roliga saker!

Bamsekramisar till alla!

Fick blomma igår!

2008-03-12 | 06:42:04 | Marsl 2008
Fyller år idag men jag fick en jättefin blomma igår och självklart fotograferade jag den!
TACK Pappa, leasamamma och lillebror Axel!!!

image271

image268

image269

image270

Idag ska jag göra en spännande sak, men det berättar jag inte nu men det innehåller en resa till en annan stad!
Lill-kameran ska med också!

11 mars 2008

2008-03-11 | 09:29:14 | Marsl 2008
image267
Idag har man varit hos tandläkaren och blivit 790 kr fattigare. Men som tur hade jag inga hål i mina tänder och tandläkaren tyckte jag har borstat mina tänder mycket bättre nu! Vad som gjorde att det kostade 790 kr är: rötgenbilder (4 st), undersökning, borttagning av tandsten och polering!
Så nu har man fina tänder! *smile*
Om ett år får jag komma tillbaka igen!

Jag är i alla fall tacksam för att vi har bra tandvård, de som lever i fattiga länder får inte lika bra tandvård. Om de har ont eller problem med tänderna så drar man helt enkelt bort den "onda" tanden sen är det löst! Så det är många fattiga som har få tänder!

Jag går hos en privattandläkare (min mamma och moster går också hos honom)
Min fråga till er alla läsare idag:

Går ni till den allmäna tandvården eller till privattandläkare?

Kram på er alla läsare!

Är himla sugen på....

2008-03-05 | 10:44:00 | Marsl 2008
Homer Simpsons favoritkaka:
image265

det är ju så himla gott med en färsk sådan! Eller hemgjorda chokladbollar....

image266

Mmmmm men men det ska jag inte äta utan jag ser istället fram mot tårtan på lördag istället!

Kramis på er alla!

Frågestund!

2008-03-03 | 15:24:19 | Marsl 2008
Jag har hittat det i flera bloggar nu, så jag får väl göra samma sak och erbjuda er en frågestund där ni får fråga mig vad som helst och jag ska försöka svara på det!

Fråga på, jag bits inte! Skriv era frågor i kommentar-delen!

image264Kram på er alla läsare!

Ursäkta, men jag måste svära!

2008-03-01 | 16:32:15 | Marsl 2008
Fy fan vad bra jag är!
100/100 igen på inlämningsuppgift i juridik!!!