rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

Mina kära vänner!

2007-02-28 | 09:35:47 | Februari 07
Hejsan på er alla!

Jag har tänkt göra en tavla om mig själv och behöver era hjälp att beskriva mig själv med enkla ord typ adjektiv eller några ord som beskriver mig! Var ärliga! ;)

Skriv i kommentar-länken TACK!
Kramis från plugghästen!

paket med posten idag!

2007-02-22 | 14:22:59 | Februari 07
hejsan!
Jag hade beställt ett smycke från Nalle i födelsedagspresent till mig själv och den kom idag 1 och halv vecka för tidigt och jag öppnade ivrigt och det fanns många saker i den! Först och främst själva smycket och sen två jättefina bokmärken och ett jättefint födelsedagskort! Bifogar två bilder! Bokmärkena är placerade i skolböckerna så jag ser dem varje dag när jag studerar och smycket hänger runt halsen!
Det var svårt att ta kort på smycket efetrsom den var gjord i silver-lera och det var mycket reflexerande men till slut lyckades jag få en bra bild! Se och njut!

närbild
Tack ska du ha, Nalle!

du, var med och protestera!

2007-02-21 | 10:26:50 | Februari 07

Kvinna ska stenas till döds för kärlek - protestera nu

Det är konstigt att jag inte stenas till döden för min kärlek. Om vi inte protesterar tillräckligt kommer tjejerna att få stenas till döden. Kärleken är själens näring. Så här stod det i ett e post som jag fick på morgonen:

Två unga tjejer riskerar snar avrättning. Skriv under namninsamling är du snäll. Det tar bara tre minuter. Om du har en blogg, nämn gärna dessa tjejer där.

On or about June 29, 2006, a court in the northwestern Iranian city of Urmia sentenced Malak Ghorbany, an Iranian woman, to death by public stoning after finding her guilty of the crime of “adultery.” Under Iran's Penal Code, the term "adultery" is used to describe any intimate or sexual act between a man and a girl or a woman outside of marriage. The crime of adultery is also used in cases where a girl is deemed to have committed "acts incompatible with chastity," which includes instances of rape. In Iran, the punishment for "adultery" is death. In Ms. Ghorbany’s case, the particular method of execution mandated – death by stoning -- is one of the most inhumane and gruesome acts of torture and violence.

http://www.petitiononline.com/Malak/petition.html

http://www.petitiononline.com/DL2222/petition.htm


Kärlek och fred till alla!
/Camilla/


Semla-dags!!!

2007-02-20 | 10:42:09 | Februari 07
Idag är det ju fettisdagen (och dagen för besök hos tandläkaren också)
Min man frågade igår; köper du semlor i morgon? och då svarade jag: självklart!
Så nu finns två semlor till oss i kylen! Vi får se när han vill äta dom, till lunch eller efter middagen...
Jag äter BARA semla på fettisdagen och inte annars.
semlapåsen

Dessutom har jag uppmuntrat småföretagen genom att köpa mina på en mycket mindre konditori.
Det fanns en större mittemot men det var minst 15 före i kön där så jag gick till den mindre och där var det ingen kö så det var bara o köpa semlor, mmmm vill ni se hur det såg ut inuti påsen?

tittut

Gottegott ska det bli att äta sen!
Semla-kramisar till er alla (båda de som äter och de som inte äter semlor)

en stämningsfull bild

2007-02-19 | 21:46:23 | Februari 07
en stämningsfull bild

Vill med denna bild sätta stopp för vårens ankomst! Är med i en community och där diskuteras det vilt om vårens ankomst och folk's längtan efter den. För min del är våren fin men ändå en PINA eftersom jag är pollenallergiker.. Jag vill gärna ha vintern kvar ett tag till! Snön har förvisso försvunnit nästan helt men ändå.. Kortet är tagen i november 2005 så det är litet gammalt men vackert ändå! Under vintern så är dagljuset mycket vackert att fotografera eftersom det är annorlunda då. Soluppgångar tar jag mest under vintern!
***kram från plugghästen***

allas hjärtans dag

2007-02-14 | 07:51:22 | Februari 07
allas hjärtans dag

Denna hjärta har jag målat själv och vill skicka den till alla läsare just idag! Hoppas ni får en mysig dag på alla vis! Jag själv ska åka till Uppsala idag och lämnar min älskling hemma.. Men vi hade en mysig kväll igår medan vi hejade på Sverige i storslalom! Drack lite bubbel och åt gott! (tack, Älsklingen!)

Kramkramisar på er alla
Ps denna brosch har jag på mig idag!


lite kreativ har man varit ikväll

2007-02-12 | 18:43:06 | Februari 07
Kände för att pyssla lite, har känt mig lite konstig idag; yrsel fick jag tidigare i dag... inte så kul...

Tog fram lite ljusgrå papper och kritor

Sen lekte jag lite med färg och form på ett papper och när det var fullt så tog jag ett nytt och ritade  en landskapsbild och det var såna kritor som man kunde göra lite fina effekter med vatten så jag smetade ut landskapsbilden med vatten på min pekfinger och här är resultatet, är rätt nöjd!

målning
Eller vad tycker ni?
Ge gärna kommentar!
Kram från mig!

hejsan på er alla i snölandet

2007-02-07 | 15:37:48 | Februari 07
s-n-ö
Här sitter man medan det snöar ute och skrivaren KRÅNGLAR...
Får be min man bråka med skrivaren sen!
Igår läste jag ut en görbra bok: Flammande skyar av Nora Roberts.
boken
Beskrivning:
  

Det är isande vinter och norrskenet lyser upp den lilla staden Lunacy i Alaska. Här bor Meg Galloway, skicklig pilot som flyger förnödenheter, och ibland turistande bergsklättrare, hit. Till denna gudsförgätna håla kommer polisen Nate Burke för att försöka övervinna sin depression efter bäste vännens och kollegans död, något som han själv känner sig ansvarig för. Allt verkar lugnt och stillsamt ända tills några äventyrliga tonårspojkar försvinner i bergen. Det är rykande snöstorm när Nate tillsammans med Meg ger sig ut för att leta efter dem i hennes lilla röda flygplan. Pojkarna hittas välbehållna i en grotta - men här återfinns också det stelfrusna liket av en man med en isyxa i bröstet, en man som varit försvunnen i sexton år - Megs far.


Den är svår att lägga undan tycker jag så man ska nog köpa andra böcker av henne.. Får se vad jag köper.... Det finns billiga i den bokhandel jag brukar handla på internet.

ny bok
Idag damp det ner en ny studiebok som verkar spännande och den heter Kafékultur, kommunikation och gränser av Frans Oddner. Den finns inte att köpa i vanlig bokhandel så man fick beställa via universitets tryckeri. Jag tjuvläste inledningen och den verkar bra! Ska spara den en tag till eftersom jag måste få klar 2 skrivelser innan jag kan börja läsa den och dessutom krånglar ju skrivaren så man kan inte skriva ut och korrekturläsa och tänka ut sammanfattning som man ska skriva....

Medan jag skrev det så kom min man hem och han grejade skrivaren vilket är skönt! Nu kan jag fixa det sista i min skrivelse! Sen ska jag greja middag åt oss och ikväll blir det Pölsa med stekta ägg, MUMS!
i kväll ska jag göra en "specialarbete" om hur gudstjänst firas i en valfri samfund! Spännande!
Kram på er alla snögummor och snögubbar!

en serie!

2007-02-01 | 12:32:49 | Februari 07
en serie för er alla!
Vi alla behöver lära oss att samarbeta i bland och här är en bild som jag hittat nu bland mina gamla papper och den är upplysande!
serie


kramis på er!