rainred - älskar regn och var rödhårig förut -

SMS-inlägg

2011-11-30 | 16:14:18 | November 2011

100media_imag026 (MMS)


Bara några ord

2011-11-30 | 11:10:51 | November 2011
idag har man varit hos rehab som man själv bokat tid för ville kolla om det var ngt mer som behövdes göras med min lilla hand men nix sade hon och hon tyckte att det läkt sig bra och att det såg JÄTTEFINT ut. Och att jag skulle fortsätta med de övningar som man fått av läkaren och undvika tunga lyft i nästan 3 veckor till. Sen ska det vara bra.. Hmmmm vi får se hur det blir... Känns skönt tycker jag men samtidigt är man rastlös när man båda vill göra men inte kan göra saker.... Grrrrr

Men som tur ska jag träffa trollet idag och fira att alla hennes tentor är klart, har lovat henne en brakfika! jag har ju tränat upp min vänstra hand/arm så man är proffs på att fika med vänster hand! ;)

funderar på vad man kan göra nu... kanske prova att läsa lite eller se en film.....
Kram och ha en skön dag

Ps imorgon är det 1 december och det känns INTE som vinter därute.....


Fick världens sötaste Krya på kort från Li...

2011-11-29 | 15:56:36 | November 2011

100media_imag026 (MMS)

Fick världens sötaste Krya på kort från Lillemor idag. Tack!


uppdatering av julklappsbytet

2011-11-28 | 18:55:59 | November 2011

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? läser olika sorts böcker.. Tycker om att variera läsandet med lättläst och spännande böcker. Gärna baserade på verkliga händelser. Vid en bokcirkelträff diskuterade vi kartor i bokens handling, såna älskar jag! ;)

* Läser du på andra språk än svenska? Nej

* Lyssnar du på böcker? Nej, är döv sen födelsen

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? Nej tyvärr men det kanske man skall göra?? Det får bli ett annat år!

* Vad är du ute efter, då du läser? Svårt att definiera vad jag är ute efter när jag läser. Ibland trollbinder boken mig från första sidan ibland kommer jag inte in i boken. Jag tänker ofta på Bokias slogan: Kliv in i en annan värld detta vill jag uppleva!

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? Susanna Tamaros bok: lyssna på ditt hjärtas röst. Jag har redan de andra det är bara den bok som saknas och den finns INTE i pocket vad jag vet, har bara sett inbunden och den finns inte längre att köpa :(

* Vad gör du helst på fritiden? softa, surfa, läsa, se filmer och fika med goa vänner

* Teve-serier som du uppskattar? är svag för dokusåpor med bra innehåll sen älskar jag naturdokumentärer

* Favoritfilm? Upp, Alive, Sagan om ringen triologin, Die Hard (ettan)

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak? Dricker INTE kaffe, älskar lösviktsteer.

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul? Choklad av mjölkchoklad typ Alladin, jag orkar aldrig äta mer än två bitar. Föredrar mörkt choklad.

* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul? Hemgjort godis, hemgjord bokmärke

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)? är lite överkänslig mot hasselnötter, kan äta litet men inte enbart hasselnötter..

Hoppas min nya hemliga bokvän är nöjd med uppdateringen!
KRAM

Äntligen är boken utläst!

2011-11-28 | 11:28:47 | November 2011
Skönt för vi ska diskutera boken ifråga på torsdag då bokcirkeln jag är med i ska träffas!

Frankenstein av Mary Shelley är boken i fråga.

Jag förstår varför den är en klassiker!
En fröjd att läsa tyckte jag även om temat i boken är hemskt! En liten minus är att boken slutade lite för fort. Vi får se vad de andra tycker.

Nu ska jag inte babbla mer om boken, vill ju inte avslöja för mycket före torsdagen!

Jag ska in till stan och lämna tillbaka två böcker!
En utläst och den andra inte utläst, den andra är: Piraternas fånge av Emily Diamand. Denna bok hade ett barnsligt språk vilket inte tilltalar mig så den får gå tillbaka utan att bli utläst. Trist då handlingen verkade spännande men det är inte i min språksmak....

Vi får se om det blir ngt boklån. Det behövs egentligen inte då jag har miljoner (typ) olästa böcker i bokhyllorna härhemma!

Kram på er alla!

till min kommande bokvän

2011-11-28 | 00:00:17 | November 2011

Kopierat och UPPDATERAT

Jag är ju som sagt med i julklappsbyte hos en bok om dagen och de frågor som finns besvarade här har man hittat på en annan bokblogg! Man skulle skriva ett inlägg till sin bokvän där man beskriver det man gillar för att ge ledtrådar till bokvännen. Så att han/hon kan ge en bra bokpaket till mig! SPÄNNANDE!!!
Tyvärr har jag en massa med olästa pocket böcker i mina bokhyllor men de flesta är av äldre årgångar så att säga. Bra för dig att veta!


Vilken genre eller författare gillar du bäst?

Gillar kristna böcker, böcker baserade på verkliga händelser, och spännande böcker. Fantasy, böcker som händer i/handlar om annorlunda miljöer. Jag har ingen specifik genre som jag följer slaviskt men jag gillar fantasy.

Vilken genre eller författare är du nyfiken på?

Svårt.. Kanske nån deckare, har bara läst deckare av Karin Fossum (älskade Poona) och av Jesper Ersgård (ut kom vargarna) och dessa två älskar jag och jag har inte hittat andra deckare som man gillar.

Vad har du läst, men tänkt ”Aldrig mer!” om..?

Siri Husvedts sorgesång, hennes sätt att skriva boken tilltalar mig inte jag vill ha böcker med tydliga uppdelning dvs kaptelindelning... Knasigt kanske men......


Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?

Mitch Albom, har alla hans böcker, sen även Owe Wikström, har fyra av hans böcker. Sen gillar jag även Tomas Sjödin, vilket jag bara har två av och det är: den enklaste glädje; Väder, vind och livets allvar och jag lutar mot Gud. Sen har jag nog alla av Stefan Einhorn förutom hans allra nyaste.

Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?

I mappen oktober 2010 finns en lista över min favoritböcker och där kan man nog skönja vilja böcker jag gillar!
Sen har jag även skrivit lite om de böcker jag läst i år i mappen Juni 2011 , plus läst ut böckerna De imperfekta av Tom Rachman, Änglar av Marian Keyes. Just nu håller jag på Frankenstein av Mary Shelleys och Trogen hustru sökes av Robert Goolrick. Jag är med i Bokias bokcirkel så strunta i att köpa böcker som finns där!

Min bokprojekt i år:

att läsa ut hela Twilight-serien och serien av Lian Hearn och även läsa fler än 5 böcket vilket jag läst ut i fjol! Att läsa just de två serier innebär att man lyckats läsa åtta-tio böcker! Yeah.... Ps dessa böcker har jag redan.. Detta är inte avklarat ännu men jag har läst 8 böcker hittills och hoppat öven två böcker som jag inte gillade: Sorgesång av Siri Husvedt och Champagne-führen av Kåre Hellden.

Vad äter du för godis?

Helst mörkt choklad, Ahlgrens bilar "naturella" men också lösviktgodis men INTE lakrits

Naturgodis – ätbart eller inte..?

det fungerar, helst de med mörkt choklad.

Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?

Dricker massor med te, inte kaffe.. sen gillar jag även iste, läsk mm. men dricker inte så ofta. det som är fullständigt odrickbart är ÖL och KAFFE


Hobby?

Foto, resor, böcker, scrapbooking, kalligrafi, café-besökFavoritfilm?

Actionsrullar, filmer baserad på verkliga händelser och dansfilmer trots min dövhet. Precis sett slutet på Sagan om ringens triologin i kväll!

Favoritmusik?

Lyssnar inte på musik pga min dövhet men jag gillar Nordmans sångtexter och även Sareks.

Stjärntecken?

Är född i fiskarnas tecken.

Favoritfärg?

Färger är turkos, blått, grönt

Samlar du på något?

Svårt att säga vad jag samlar på.... tycker om vackra bilder och änglar, även dikter. 
Ska bli kul att se vad du, som är MIN nya bokvän, hittar på att lägga i bok-paket TILL just mig!Det är så olidligt spännande! Fråga gärna om du, min kära bokvän undrar något. Gäller även dig/er som inte är min hemliga bokvän! Var inte rädd att fråga om ni undrar något!

Stor kram till er ALLA i stormen!

jag saknar en enda sak!

2011-11-26 | 14:49:14 | November 2011
just nu i alla fall men jag kanske inte ska önska mig för mycket då det skall komma mycket av den vara till dalarna idag typ!rimfrost-snö-lagom kyla-sol

Kram på er alla!

inte den rätta perioden för böcker.....

2011-11-25 | 21:27:34 | November 2011
men däremot filmer, hittills har man sett en massa filmer:
Upp
Forrest Gump
Nätterna vid havet
Sherlock Holmes
Sagan om ringen (uppdelat på två dagar)
Sagan om de två tornen (uppdelat på två dagar)

Kvar att se är Konungens återkomst som också ska delas i två delar men det får bli en annan dag!

Undrar vilka fler filmer man hinner med fram till 11 december......

Får se om jag kan ta tag i boken Frankenstein tills den 1 december och sen vill jag verkligen också läsa klart Trogen fru sökes på Bokias bok-cirkel!

Sen har man även sett utställningen Frida Kahlo och även Open Sign, en teckenspråkig kulturell evangemang! (Båda med söta Sofie-trollet)

Visst är jag kulturell! men det beror också på att min högra hand inte orkat med att hålla upp en bok ännu :(

Kram på er alla!


Så här ser det ut nu. Kram

2011-11-24 | 14:15:26 | November 2011

100media_imag026 (MMS)

Så här ser det ut nu. Kram


stygnen borttagna!!

2011-11-22 | 14:41:43 | November 2011
Det är verkligen skönt att slippa bandagen nu, många har trott att det var gips man haft men det är helt fel, bara en extra stor bandage med extra stöd för handloven.

Jag hade, före dagens besök på vc, ingen aning hur många stygn som gömdes bakom all bandage men nu vet man det, det var 6 stycken och det var inte så trevligt att ta bort dem kan jag tala om! Det coola var att stygnens färg var blått liksom den blåa tejpen man hade runtom bandagen! När jag opererades hade jag en stor randig skjorta i blått/vitt så det hela matchade sig! ;)

Nu har man en plåster modell större med tre små tejp under för ärret var inte 100% läkt ännu. Det ska vara kvar i en vecka till sen får jag byta om det fortfarande verkar oläkt.

Jag har även beställt tid hos arbetsterapeuten nästa onsdag. Känns konstigt att kunna röra handen fritt nu!

Kram på er alla läsare!

bokpaketbyte: julklappsbyte L

2011-11-21 | 19:09:18 | November 2011

Julklappsbyte Large för de som har bloggar!

Det här är ett julklappsbyte för dig som vill förgylla livet för en bokläsande medmänniska. Samtidigt som du skämmer bort någon annan, så är det någon som gör sitt bästa för att skänka dig lite extra glitter i juletid. Kan det bli bättre?

Surfa till en bok om dagen-bloggen och läs detaljer och anmäl sen dig till henne!
* Anmälan stängs den 25 november. Du anmäler dig via mejl till mig: enbokomdagen[at]hotmail[punkt]com. I anmälan ska följande finnas: ditt namn, din adress, ditt bloggnamn + länken till din blogg. Om du har deltagit i något av mina byten tidigare: lägg till vem du har skickat till de senaste två gångerna!

jag har redan anmält mig!

Kram på er alla
Ps imorgon ska jag ta bort stygnen!!! Yes, snart två veckor sedan jag opererades.

Pappa, du är bäst!

2011-11-13 | 15:42:32 | November 2011

det vet du väl!

Älskar dig! Puss
min favoritbild på oss! Vi måste ta en ny bild på oss

så att man ser att man är blond och inte

rödhårig!

(juli 2005)

Love

din lilla dotter


varför......

2011-11-12 | 22:37:07 | November 2011
måste det klia under bandaget!?!??????

jag får ta bort bandaget den 22:e och det är om TIO dagar.....
herregud!!!!!

Hur ska jag överleva?

kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli
kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli
kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli kli

kli...godnatt...kli

SMS-inlägg

2011-11-10 | 11:55:56 | November 2011

100media_imag025 (MMS)


Så här här jag det just nu hos mamma.

2011-11-10 | 11:37:06 | November 2011

100media_imag025 (MMS)

Så här här jag det just nu hos mamma.